Universitatea Tibiscus

COOLEST PROJECTS ROMANIA 2017

12 Mai 2017 În Actualități
COOLEST PROJECTS ROMANIA 2017 COOLEST PROJECTS ROMANIA 2017

Competiția Coolest Project a CoderDojo România este o replică națională a celui mai important eveniment al rețelei globale CoderDojo.

Voluntarii CoderDojo organizează sâmbătă, 13 mai, între orele 14:00 și 18:00, la Iulius Mall Timișoara, (etajul 2, la baza scărilor către Food Court), evenimentul Coolest Projects România, un moment de bilanț și expunere către comunitate a proiectelor echipelor și creatorilor individuali interesați de validarea progresului lor și de obținerea de feedback.

Evenimentul promovează, recunoaște și răsplătește creativitatea, inovarea, spiritul antreprenorial și valorificarea cunoștințelor școlare din domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

Categoriile competiției Coolest Projects România sunt Scratch, Site-uri web, Jocuri, Aplicații mobile, Hardware, Design/Artă digitală, Evolution (proiecte complexe) și Algoritmică. Un juriu competent, obiectiv și neutru, format din profesioniști din sectorul IT timișorean, dar din afara rețelei CoderDojo, va desemna cele mai bune proiecte.

În același timp, proiectele vor fi expuse și celorlalți ninja participanți, mentorilor din alte dojo-uri, publicului larg (colegi, părinți, dar și profesori de informatică, antreprenori și angajați ai firmelor IT, universitari din domenii tehnologice). Fiecare proiect câștigător al unei categorii de concurs va beneficia de o bursă de călătorie în vederea participării la evenimentul Coolest Projects al rețelei globale CoderDojo, programat să aibă loc la Dublin, în 17 iunie.

În plus, evenimentul va fi o nouă ocazie de reunire a reprezentanților celor peste 30 de dojo-uri active din țară, și (sperăm) a unor dojo-uri invitate din străinătate, de interacțiune cu mediul educațional, administrativ, economic și cu presa locală, cu potențiali noi mentori și reprezentanți ai unor instituții și organizații interesate să găzduiască noi implementări CoderDojo, în cadrul unui program de ateliere de lucru.

Vom arăta, din nou, că învățarea, cunoașterea și practicarea programării sunt ”cool”!

Înscrierea proiectelor tinerilor programatori se face pe site-ul http://coderdojo.ro/coolestprojectsRO.htm.

Evenimentul beneficiază de sprijinul sponsorilor Smithfield România, Continental Automotive România, Iulius Mall Timișoara, Andrisoft Wanguard și al partenerilor Universitatea ”Tibiscus” Timișoara, United Business Center, Openville, Tech Box.

Pentru informații suplimentare, detalii și propuneri de parteneriat, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la sau telefonic, la 0722691279 (Radu Ticiu).

Contact

Universitatea "Tibiscus" din Timişoara
300559 Timişoara, str. Lascăr Catargiu nr. 6

  • Telefon: 0256.220.689
  • Fax: 0256.220.690
Ne puteți găsi pe rețelele de socializare. Luați legătura cu noi.
Sunteți aici: Acasă Evenimente COOLEST PROJECTS ROMANIA 2017