Universitatea Tibiscus

Ghid pentru părinți speciali

08 Mai 2017 În Actualități
Ghid pentru părinți speciali Ghid pentru părinți speciali

Ar trebui să mă îngrijorez că micuțul meu nu vorbește încă? De ce nu-mi răspunde când îl strig? De ce nu se dezvoltă la fel ca ceilalți copii? Acum că am un diagnostic, încotro să o iau? Cum să-mi ajut copilul? Sunt doar câteva din întrebările care îi macină pe părinții copiilor speciali. 

Apoi începe căutarea covârșitoare. Caută răspunsuri la medici, pe diverse forumuri, în grupul de prieteni, diverse grupuri din rețelele de socializare.

Proiectul ”Ghid pentru părinți speciali” va consta în crearea și distribuirea gratuită a unui ghid pentru părinţii copiilor cu diverse tulburări de dezvoltare. Ghidul va cuprinde răspunsuri la toate întrebările care îi macină. Vor ști care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a-și ajuta copiii.

Asociația ”Copii și Zâne”

Asociația ”Copii și Zâne” și-a început activitatea in 2009, inițial sub numele de ”Asociația Autism Infantil Timișoara-A.A.I.T.”, pentru a veni în sprijinul copiilor diagnosticați cu diverse tulburări de dezvoltare și al familiilor acestora prin servicii intensive de terapie, consiliere și suport pentru integrarea educațională.

În ultimii ani, peste 40 de copii diagnosticați cu autism, Sindrom Down, hipoacuzie, paralizie cerebrala, precum și alte întârzieri de dezvoltare au fost principalii beneficiari ai proiectelor educaționale și caritabile. Proiectul de suflet al asociației îl reprezintă Centrul ”Copii și Zâne”, deschis în 2014, unde copiii cu nevoi speciale au beneficiat de servicii intensive de recuperare a întârzierilor de pana la 40 de ore de terapie pe săptămâna. Misiunea noastră este de a crea un model de abordare terapeutică și educatională atât a copiilor cu dizabilități, cât și a copiilor tipici în comunitate, pentru a oferi șansele cele mai bune pentru o viață independentă și integrare în societate. Echipa asociației este formată din 15 psihologi, psihopedagogi și voluntari. Prin proiectele noastre de conștientizare și cele caritabile ca ”Și eu sunt aici”, ”Lumea prin ochii unui copil cu autism”, ”Ne jucăm pe tărâmul culorilor”, ”Serata spiridușilor”, ”Un Brad cu Atitudine”, ”Camera senzorială pentru copii veseli”, ne-am propus să informăm comunitatea și să o atragem spre cauza noastă dedicată copiilor speciali.

Mai multe informatii www.timotion.ro/proiecte-2017/copii-si-zane-ghid-pentru-parinti-speciali/

Contact

Universitatea "Tibiscus" din Timişoara
300559 Timişoara, str. Lascăr Catargiu nr. 6

  • Telefon: 0256.220.689
  • Fax: 0256.220.690
Ne puteți găsi pe rețelele de socializare. Luați legătura cu noi.
Sunteți aici: Acasă Evenimente Ghid pentru părinți speciali