UNIVERSITATEA „TIBISCUS” SUB SEMNUL UNUI NOU ÎNCEPUT

Conf.univ.dr. Corina MUŞUROI RectorConf.univ.dr. Corina MUŞUROI
Rector
Pentru Universitatea „Tibiscus” din Timişoara soarele acestei toamne generoase deschide nu doar poarta unui nou an universitar, ci şi perspectiva de a se reinventa şi reconstrui într-un orizont al excelenţei. Excelenţa nu este un cuvânt menit să ne înfăşoare în iluzii liniştitoare. Nu este o vorbă de măgulit orgolii. Excelenţa este obiectivul pe care trebuie să ne obişnuim să îl visăm, să îl planificăm şi să îl regăsim în muca noastră – a cadrelor didactice, a cercetătorilor şi a studenţilor. Dacă, la acest început de an universitar, mă aflu în postura de a mă adresa ca rector tuturor celor din marea familie a Universităţii „Tibiscus” este pentru că aţi avut încredere că voi putea reprezenta interesele universităţii.

Îmi doresc ca votul pe care l-am primit ca rector ales al Universităţii noastre să fi avut o rădăcină în speranţa că vom putea clădi împreună un nou destin pentru noi, toţi membrii comunităţii „Tibiscus”. Sunt vremuri dificile pentru învăţământul superior privat. Dificile, dar nu imposibile. Stă în puterea noastră să găsim soluţii şi resursele necesare să le punem în practică. Aş dori ca fiecare dintre noi să încerce să îşi regândească relaţia cu Universitatea, cu oamenii ei: colegi, studenţi, profesori, personal administrativ. Cred că Universitatea are nevoie de suflet pentru a supravieţui şi trimfa în aceste timpuri grele. Sufletul ei se va clădi din sentimentul reconcilierii, din bucuria colaborării şi a parteneriatului, din satisfacţia muncii exigente, din respect, din însufleţirea unor proiecte noi. E un început de drum în care Universitatea „Tibiscus” are o conducere nouă şi un tovarăş nou: Asociaţia „Universitatea Tibiscus”. Doresc să mulţumesc susţinerii pe care membrii fondatori ai Asociaţiei ne-au acordat-o pentru ca acest nou început să fie posibil.

Multumesc pentru încrederea răbdătoare a cadrelor didactice din Universitate, care a reprezentat sursa de energie ce ne-a purtat peste dificultăţi, pentru a putea vorbi despre şansa unui început. Vorbesc despre început nu ca despre o ruptură de ceea ce înseamnă istoria instituţiei noastre. Dimpotrivă, sunt onorată să pot mulţumi celor care au contribuit la creşterea ei, la consolidarea facultăţilor, la formarea atâtor generaţii de studenţi care ne poartă în amintire, la susţinerea muncii de cercetare.

Vorbesc despre început ca despre o deschidere, o provocare pe care aş dori să ne-o asumăm împreună. Nu se poate clădi fără efort, dăruire, imaginaţie şi curaj. Putem alege excelenţa ca obiectiv. Putem fi mai buni. Putem convinge. Sunt timpuri noi. Nu doar pentru Universitatea „Tibiscus” din Timişoara. În jurul nostru, lumea largă se îşi reconsideră valorile, priorităţile şi aşteptările. În acest context, vă propun un prim proiect: să privim obiectiv unde ne aflăm şi să stabilim unde dorim să ajungem. Fiecare dintre cei pentru care Universitatea „Tibiscus” reprezintă o parte de viaţă, poate contribui. Să gândim inspirat, să acţionăm perseverent, să colaborăm, să ne perfecţionăm, să învăţăm, să avem încredere, să ne susţinem, să construim împreună o universitate pentru viitor. Un viitor care să dea sens acestui început sub semnul soarelui, nu doar de toamnă.

Contact

Universitatea "Tibiscus" din Timişoara
300559 Timişoara, str. Lascăr Catargiu nr. 6

  • Telefon: 0256.220.689
  • Fax: 0256.220.690
Ne puteți găsi pe rețelele de socializare. Luați legătura cu noi.
Sunteți aici: Acasă Universitatea Cuvânt Înainte UNIVERSITATEA „TIBISCUS” SUB SEMNUL UNUI NOU ÎNCEPUT